8 november — Video

Domino’s JOMO, The Joy Of Missing Out

Email is hot

Auteur
Tim de Kler

JOMO: The Joy Of Missing Out

Allemaal hebben we het wel eens gehad. We noemen het normaal gesproken FOMO, Fear Of Missing Out. Dit is het gevoel dat mensen hebben als ze thuis zitten terwijl er iets leukers bezig is ergens anders, waar jij niet bij bent.

Meestal zit dat in je hoofd! Hoe vaak ben jij wel eens uit gegaan of naar een event geweest waar je achteraf spijt van had en je liever thuis had willen “chillen” met vrienden/familie?

Precies dat is waar Domino’s op in speelt met hun nieuwe campagne! JOMO, The Joy Of Missing Out. Domino’s moedigt juist aan om thuis te relaxen met vrienden en dat dat net zo leuk kan zijn als naar een event gaan. Zo noemt Domino’s zichzelf ook wel ‘The Official Food of JOMO’.

Social media management

Waarom werkt deze video marketing campagne?

Laatst kreeg ik de vraag: “Hoe kan een campagne als dit zo effectief zijn?”. Simpel, campagnes als deze zijn herkenbaar voor de doelgroep. De doelgroep, in dit geval jongeren, hechten een emotionele waarde aan content dat hun aanspreekt. FOMO is een bekende term binnen de groepsappen van deze doelgroep. Voor wie niet… De eerste keer dat ik deze campagne keek herkende ook ik veel situaties die ik heb meegemaakt.

Now a days willen we geen producten of diensten verkocht worden. We kopen veel liever iets wat we vertrouwen of iets wat ons begrijpt. Domino’s zal echt niet de beste pizza’s verkopen, maar begrijpt hun klanten wel heel goed. Want eerlijk is eerlijk, toen ik de groep met een pizza op de bank zag zitten, had ik daar ook zin in gekregen. Precies dat is wat een effectieve campagne kan doen.

Een effectieve video marketing campagne verkoopt niet, maar geeft waarde. Dit kan zowel emotionele waarde als informatieve waarde zijn. Mijn tip naar jou is om niet te denken aan hoe je je product of dienst gaat verkopen, maar hoe je waarde kan geven aan jouw (potentiële) klanten.

M E N U