24 oktober — Update

E-mail is hot en robots
op de werkvloer?

Social media content
Email is hot

Auteur
Gracia Lam

Nieuws over Instagram

Dagelijks scrollen we eindeloos op onze schermpjes en iedere dag wordt social media misschien zelfs uitgespeeld. Hiermee delen we als social media consumenten bergen met informatie. Daar is iedereen zich tegenwoordig wel bewust van. Inclusief de niet zó onschuldige kanten die daaraan verbonden zijn.

Daarom gaat Instagram de gebruikers meer controle geven over info die wordt gedeeld met derde partijen. Hoe gaat dit in z’n werk? Een app of website vraagt geregeld toestemming om een Instagramaccount te linken. Hierbij komt dan het overzicht met welke informatie de dienst ontvangt én of de gebruiker hier toestemming voor wil geven. De update volgt nog!

Social media content

Robots

Maak jij al gebruik van robots? Zo niet, dan wordt het misschien wel tijd? Robotisering is op dit moment helemaal in opkomst. Daar staan we niet gek van te kijken, want bedrijven profiteren steeds meer van deze slimme technologieën.

Het CBS maakte dit jaar bekend dat 7% van alle bedrijven in Nederland gebruikmaken van een robot (in 2018). Waar worden de meeste robots gebruikt? Je raadt het al: in de industrie. Hier hebben 3 op de 10 bedrijven een robot. En verder? 13% van de researchinstellingen gebruikt er een. Met name in bedrijven met 100 tot 250 medewerkers worden robots ingezet. En geen zorgen, het had geen effect op het aantal banen.

Meer weten over het gebruik van robots, clouddiensten en 3D-printen? Hier is de volledige publicatie van het CBS terug te vinden.

Social media content

E-mail

Ping, ping! Nieuwe mail. Weetje van de week: wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders mails leest op zijn smartphone? En daar blijft het niet bij hoor. Het is ook het meest populaire apparaat om online lekker te shoppen. En dat is ook niet alles, want blijkbaar werkt het maar al te goed om online aankopen aan te jagen via e-mail.

Zo laten we ons maar al te makkelijk verleiden. Geef toe, jij ook. Bijna 60% laat zich meer dan een keertje verleiden. En de link met social? Via Facebook laat 14% van de Nederlanders zich eens verleiden en 21% meer dan een keer.

De gegevens komen uit het Nationaal E-mail Onderzoek van Spotler. Benieuwd naar het volledige onderzoek? Je kunt ‘m hier downloaden.

Social media content
M E N U