6 november — Update

Facebook lanceert nieuwe tool en Netflix delen verleden tijd

Social media management
Email is hot

Auteur
Gracia Lam

Facebook lanceert nieuwe tool

Voel je je niet zo goed? Schakel dokter Google maar in. Vanaf deze week kun Facebookgebruikers in de VS ook Facebook inschakelen. Je hoort het goed!

Het gaat om de Facebook Preventive Health tool. Hiermee kunnen gebruikers ervoor kiezen op gepersonaliseerde reminders te ontvangen over hun gezondheid en vaccinaties bijvoorbeeld. Het gaat erom dat mensen meer informatie kunnen krijgen over screenings, controles en griepjes die heersen. Zo kunnen mensen sneller symptomen signaleren, aan de bel trekken en een dodelijk afloop voorkomen.

De tool is momenteel alleen beschikbaar in de VS. Op basis van het geslacht en de leeftijd worden suggesties gegeven voor een check of veelvoorkomende ziektes. Zou het overwaaien naar Nederland?

Social media management

Wie krijgt meer advertenties te zien op Twitter?

Ben je populair op Facebook of Instagram? Dat heeft zo z’n voordelen. Zo verschijnen reacties vaker bovenaan, mensen weten je te vinden et cetera. Je kent het wel. Maar ben je wat minder populair? Dan worden de nadelen er wel ingewreven. Twitter heeft namelijk iets op te biechten.

Zo worden ‘populaire’ mensen voorgetrokken. Accounts met minder volgers kregen meer advertenties te zien. Volgens het beleid van Twitter hoefden mensen met meer volgers, minder advertenties te kijken. We horen je denken, wat is de logica hierachter? Het gaat erom dat populaire gebruikers en zo fijn mogelijke ervaring hebben. Dit om ervoor te zorgen dat ze langer blijven hangen op het platform.

Twitter laat dit beleid achter zich en advertenties worden nu getoond aan alle gebruikers. Het gevolg? Het kan zijn dat sommige Twitteraars meer advertenties zien dan zij gewend waren. Tegenover adverteerders is het niet eerlijk geweest, maar hopelijk is het zo verholpen.

Social media management

Netflix delen is straks verleden tijd

Kijk je vrienden lief aan en je hebt gratis Netflix. Het enige wat je nodig hebt is een gebruikersnaam en wachtwoord van iemand die dus wel elke maand betaald voor een abonnement. Maar dat is Netflix ook niet ontgaan hoor. Zo gaat het harder optreden tegen het delen van wachtwoorden. Niet zo gek als je hoort dat Netflix iedere maand 135 miljoen dollar misloopt vanwege dat delen.

Hoe gaat Netflix hier wat aan doen? Dat is nog niet bekend. Het is nog opzoek naar een klantvriendelijke manier om dit soort gedrag af te leren. Tot die tijd hoef je je nog niet druk te maken. Sharing is caring, toch? 😉

Social media management
M E N U