15 oktober — Video

Kia “7 years in
7 seconds”

Kia 7 years

Auteur
Tim de Kler

Eindelijk! Geen “cheesy” autoreclame waarin we 1 min lang kijken hoe een Audi door een tunnel of over steile bergen rijdt. Kia is een fantastisch voorbeeld hoe het anders kan.

Kia is live gegaan met hun “7 years in 7 seconds” campagne gericht op de Nederlands markt. Het doel van de video is om de kijker bewust te maken dat een auto het in 7 jaar zwaar te verduren heeft en dat je daar geen zorgen om hoeft te maken bij een Kia auto vanwege de kwaliteit. En omdat Kia als enige automerk in Europa 7 jaar fabrieksgarantie aanbiedt. Nu weet ik te weinig van auto’s af om aan te kunnen geven of dat waar is, maar wat ik wel kan zeggen is dat deze campagne rockt!

Een simpel concept die ik in ieder geval niet zal vergeten. En dat is natuurlijk altijd het doel. Campagnes die de kijker niet zal vergeten. Dan is de vraag; Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Eigenlijk heb ik de hint in de inleiding al gegeven. Kia doet iets anders, iets wat we nog niet eerder hebben gezien. Ik kan mij meerdere video’s herinneren van auto’s die rijden door straten, bergen, tunnels, etc. Het merk niet zo… Wat Kia goed doet is dat ze heel goed realiseren wat hun doelgroep is (meestal families). Ze weten wat ze willen communiceren naar deze doelgroep (vertrouwen in Kia). En ze willen uniek zijn aangezien ze als enige automerk 7 jaar fabrieksgarantie aanbieden. Alles bij elkaar is een campagne die herkenbaar is voor de doelgroep, vertrouwen uitbarst en uitgevoerd op een unieke manier.

XXS Amsterdam heeft top werk aangeleverd waar ze zeker trots op mogen zijn.

M E N U