26 november — Video

Samsung en Ryan Reynolds brengen video advertising naar next level

Email is hot

Auteur
Tim de Kler

Een advertentie, in een advertentie, die te zien is in een advertentie. Dat noem ik nog eens goedkoop video advertising! Ryan Reynolds (Ook bekend van de film DeadPool) pitcht een Netflix film, een Samsung TV en een Gin brand in één video. Met als kers op de taart gaat de advertentie zelfs ook viral… Beter kan je het eigenlijk niet voor elkaar krijgen, maar waarom werkt dit eigenlijk?

Doelgroep sweetspot

De advertentie is ontstaan door een samenwerkingscontract tussen Netflix en Samsung. In de film die Netflix promoot speelt Ryan Reynolds, die (hoe toevallig) zelf aandelen heeft in het Gin brand. Waarom deze video werkt? Netflix, Samsung en Aviation Gin delen dezelfde doelgroep. Hun focus ligt vooral op de leeftijdsgroep tussen de 25 – 40 jaar. Dit is een generatie die gaat voor kwaliteit van hun beeldscherm, waarop ze hun favoriete Netflix serie willen zien. Dit onder het genot (zoals je misschien al hebt geraden) van een lekker drankje 😉.

Deze combinatie geeft de drie partijen de ideale positie om een videoadvertentie als deze te kunnen maken. Maar met alleen dezelfde doelgroep ben je er nog niet…

Sell less, give more!

Een quote die ik bijna elke ondernemer of marketeer meegeef als het gaat om groeien op social media. Social media marketing (en in mijn ogen marketing in general) is over de jaren enorm veranderd, maar toch denken veel ondernemers en ook marketeers dat marketing een sales tool is. Dit was het inderdaad vroeger wel, alleen nu hebben de social volgers een hekel aan commerciële posts gekregen. Focus deze marketing daarom op het informeren en/of entertainen van de doelgroep. Geef de volger waarde in plaats van een sales pitch.

Samsung heeft duidelijk gekozen voor het entertainen, door humor in deze advertentie te gebruiken. Ga je met alleen humor viral? Zeker niet! Natuurlijk hielp het feit dat er nog nooit 3 advertenties in 1 video advertising campagne is gemaakt. Maar uiteindelijk werkt dat alleen als de basis stevig staat.

Seth Godin schreef een enorm interessant boek over mijn geloof in “Sell less, give more” met als titel: This is marketing. Als je geïnteresseerd bent om meer over de marketing van nu te leren is dit boek zeker een aanrader!

M E N U